Jesteśmy polską firmą produkującą wyroby garmażeryjne od 1992 roku. Nasza siedziba wraz z zakładem produkcyjnym mieści się w Brwinowie pod Warszawą.  Mamy w pełni wyposażony park maszynowy pozwalający realizować z dnia na dzień także duże zamówienia dla naszych klientów. Nasze produkty powstają w oparciu o tradycyjne receptury i są pod stałym nadzorem jakościowym i technologicznym technologów żywności.

Z przyjemnością informujemy, że nasze wyroby zostały wyróżnione przez  lożę ekspertów „Doceń Polskie” na koniec 2016 roku. Zdobyliśmy prestiżowe certyfikaty jakości i tytuły Top Produkt. Jest to dla nas wielki sukces szczególnie, że o tytuły ubiegało się 177 różnorodnych artykułów spożywczych, a jury uhonorowało tylko wyroby najwyższej jakości.

Mamy szeroką gamę klientów. Zarówno wśród małych jak i dużych firm. Dostarczamy nasze produkty na terenie całego kraju. Naszymi odbiorcami są między innymi Grupa Lagardere prowadząca sieć lokali gastronomicznych na lotnisku im. F. Chopina, Do&Co zajmująca się cateringiem lotniczym, PSS SPOŁEM, liczne bufety pracownicze, stołówki szkolne i przedszkolne, punkty sprzedaży detalicznej i hurtowej.

Polityka jakości

Firma Eko – Vita s.c. od początku swojej działalności za podstawowy cel postawiła sobie dostarczanie klientom finalnym produktów, wytwarzanych w oparciu o sprawdzone, oryginalne i oparte na tradycji polskiej sztuki kulinarnej receptury. Dlatego też wszyscy nasi dostawcy muszą zapewnić wysoką jakość i powtarzalność surowców. Drugim niemniej istotnym elementem są pracownicy firmy. Ich doświadczenie, poziom świadomości i przygotowanie zawodowe warunkują otrzymanie zaplanowanej jakości wyrobu gotowego.

Całość naszych działań jest uzupełniona prowadzeniem działalności w nowo wybudowanym zakładzie, spełniającym pod względem technicznym i sanitarnym wszystkie wymagania przepisów prawa. Mając te wszystkie elementy do dyspozycji jako właściciel firmy deklaruję podjęcie wszystkich niezbędnych działań, w celu utrzymania systemu HACCP, który będzie aktywnie wspierał osiągnięty poziom jakości.

Cel ten realizowany będzie przez podejmowanie następujących działań:

  1. Przestrzeganie przepisów prawa i zobowiązań wynikających z umów z klientami;
  2. Realizowanie zakupów u sprawdzonych dostawców, gwarantujących bezpieczeństwo i odpowiednią jakość dostarczanych wyrobów;
  3. Stały monitoring parametrów mających wpływ na jakość i bezpieczeństwo wytwarzanej żywności;
  4. Zapewnienie odpowiednich standardów higienicznych na wszystkich etapach procesu wytwarzania, magazynowania i dystrybucji;
  5. Ciągłą edukację personelu w celu podnoszenia świadomości pracowników w zakresie bezpieczeństwa żywności;
  6. Ciągłe doskonalenie wdrożonego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności i jakością. 

Z przyjemnością zrealizujemy każde Państwa zamówienie, wiemy bowiem, że z małych firm rodzą się wielkie przedsiębiorstwa, a partnerskie podejście owocuje długoterminową współpracą.