O nas

Początek działalności firmy to rok 1992. Wtedy to, firma pod nazwą Eko-Vita, zaistniała na rynku jako mała firma rodzinna. Właścicielka firmy po długoletnim okresie pracy dydaktycznej w obszarze gastronomii podjęła decyzję o rozpoczęciu działalności na własny rachunek.

Podstawowym założeniem przy tworzeniu nowego organizmu gospodarczego była chęć produkowania wyrobów na bazie własnych sprawdzonych i tradycyjnych receptur ze szczególnym uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dzieci i młodzieży. Stąd też duży nacisk został położony na jakość surowców, ich naturalne pochodzenie bez modyfikacji genetycznych. Podjęto też decyzję, że wszystkie produkty będą wykonywane bez użycia konserwantów, sztucznych barwników czy substancji słodzących.

W roku 2009 został wybudowany nowy zakład produkcyjny przy ul. Piłsudskiego 19a w Brwinowie. Zakład został wyposażony w odpowiednio dobrany park maszynowy, a warunki higieniczno-sanitarne pozwalają na prowadzenie procesów produkcyjnych według najwyższych standardów zapewniających najwyższy poziom bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

Dzięki wysokiemu poziomowi produkcji i wyjątkowej jakości sensorycznej wyrobów wśród klientów firmy są szkoły i przedszkola w Warszawie i okolicach, liczne sklepy i firmy cateringowe oraz mi.in tacy klienci sieciowi jak Lagardere, prowadzący działalność w porcie lotniczym im. Fryderyka Chopina na warszawskim Okęciu.

W roku 2019 firma zmieniła formę prawną działalności na spółkę jawną. Zmianie uległa również nazwa firmy i od tej pory istniejemy jako Dom-Vita spółka jawna.

Nadrzędnym celem działalności firmy Dom-Vita Sp. J. jest dostarczanie wyrobów spełniających wymagania i oczekiwania klientów ze szczególnym uwzględnieniem aspektów bezpieczeństwa żywności oraz uzyskanie wyników ekonomicznych gwarantujących osiągnięcie sukcesu biznesowego i zapewniających ciągły rozwój.

Spełniając wymagania prawne jednocześnie dążymy do spełnienia wzajemnie uzgodnionych wymagań naszych klientów w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Rozumiejąc potrzebę zapewnienia bezpieczeństwa żywności wdrożono program samokontroli oparty na prewencyjnym i profilaktycznym systemie HACCP – stanowiącym podstawowy element produkcji bezpiecznej żywności z uwzględnieniem spełnienia tzw. warunków wstępnych wyrażonych realizacją programów GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) i GHP (Dobra Praktyka Higieniczna).

Utrzymując wysoką jakość produkcji opartej na tradycyjnych recepturach deklarujemy, że troska o zdrowie i satysfakcję klientów jest naczelną zasadą kierującą poczynaniami firmy.

Wysoka jakość naszych produktów została doceniona przez niezależnych ekspertów, dzięki czemu wiele naszych wyrobów szczyci się posiadaniem certyfikatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

Jeżeli jakość żywności jest dla Państwa ważna i cenicie sobie żywność wyprodukowaną z naturalnych, pieczołowicie dobranych surowców w oparciu o sprawdzone receptury to zapraszamy do współpracy.

DOM-VITA DANUTA BORKOWSKA, ANNA BORKOWSKA, SPÓŁKA JAWNA